ДАИшный развод по сумски!

Темы связанные с законностью и страхованием

Re: ДАИшный развод по сумски!

Сообщение dl » 27.10.2010 12:44

Поясни взаимосвязь Уголовного кодекса, внутреннего приказа ГАИ и административного правонарушения :idontnp:

Вот чего нарыл:
Согласно 265-2 КУпАП эвакуация на штрафплощадку может происходить только тогда, когда автомобиль СУЩЕСТВЕННО мешает дорожному движению. При этом водителю дается первоочередное право самостоятельно принять меры для возвращения машины на постоянное место дислокации. Если же авто все таки оказалось на штрафплощадке, то после трех дней, водителю обязаны БЕСПЛАТНО вернуть транспортное средство.
...сидел, борщ ел. Кастетом-БАМ! Всё, лица нет! ©
-----------
"Будь мужиком, а не би. Жизнь - не гольф, а регби!" ©
dl
Действительный член клуба

Сообщeния: 9835
Благодарил (а): 2394 раз.

Сообщение sonyahr » 27.10.2010 12:55

dl писал(а):Поясни взаимосвязь Уголовного кодекса, внутреннего приказа ГАИ и административного правонарушения :idontnp:

Вот чего нарыл:
Согласно 265-2 КУпАП эвакуация на штрафплощадку может происходить только тогда, когда автомобиль СУЩЕСТВЕННО мешает дорожному движению. При этом водителю дается первоочередное право самостоятельно принять меры для возвращения машины на постоянное место дислокации. Если же авто все таки оказалось на штрафплощадке, то после трех дней, водителю обязаны БЕСПЛАТНО вернуть транспортное средство.

1. в теории права есть такое правило:

гражданин (ТЫ, я) - может делать все что не запрещено ЗАКОНОМ.
должностное лицо - может делать только то, что разрешено ЗАКОНОМ (полномочия).

2. покопайся еще
Обвинить меня в том, чего я не совершал - значит подать мне идею!!!
sonyahr

Сообщeния: 2754
Автомобиль: рено
Благодарил (а): 660 раз.

Сообщение dl » 27.10.2010 12:58

А вот и статейка (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... g=80732-10):
Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів

У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, п'ятою і шостою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення. Після тимчасового затримання транспортного засобу працівник Державної автомобільної інспекції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду.

Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.

Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.

За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.

Порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках та стоянках ( 1102-2008-п ) визначається Кабінетом Міністрів України.

{ Кодекс доповнено статтею 265-2 згідно із Законом N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

Ищо вопросы про штрафплощадку? Выделения в тексте мои - это те места, кот.-е у нас повсеместно нарушаются.
-----------
dl

Сообщение dl » 27.10.2010 13:01

sonyahr писал(а):1. в теории права есть такое правило:

гражданин (ТЫ, я) - может делать все что не запрещено ЗАКОНОМ.
должностное лицо - может делать только то, что разрешено ЗАКОНОМ (полномочия).
Вот ия об этом. Приказ ГАИ не есть Закон. и Закону не соответствует, а потому идет лесом. Я, как гражданин, вообще об этом приказе могу ничего не знать. И судья, кстати, тоже. А вот Закон он есть Закон. Его я тебе процитировал. Теперь сравни приказ с Законом и расскажи, как по твоему все-таки должен действовать инспектор.
-----------
dl

Сообщение dr.uCAR » 27.10.2010 13:07

У меня была похожая ситуация.
Ехал я по Белопольской, был остановлен работниками ГАИ. Долго я с ним спорил, он мне свое, я ему свое. (при этом он переписал мои данные себе на БУМАЖКУ). В конце концов он отдал мне документы, пожелал счастливого пути,
Но поскольку душа была не на месте, через пару недель заехал на ихний пост прохождения ТО и узнал что на меня составлен протокол на 425 грн.
Поехал в ГАИ, ПОПЫТАЛСЯ взять копию протокола и постановления. Ходил по кабинетам, пытался обьяснить ситуацию, но никто даже слушать не захотел. И только когда я написал заяву и пошел с ней к начальнику, мне отдали копии документов (заявление тоже отдали :) ).
Поскольку в суд уже было поздно обращатся, уже прошли сроки, то написал заяву в прокуратуру.
Через полтора месяца с меня сняли этот штраф.
dr.uCAR

Сообщeния: 1761
Автомобиль: ЕС 7
Благодарил (а): 724 раз.

Сообщение sonyahr » 27.10.2010 13:12

по Инструкции 111

1.2. Інструкція розроблена відповідно до Законів України:
- "Про міліцію" ( 565-12 ),
- "Про дорожній рух" ( 3353-12 ),
- "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" ( 586-17 ),

постанов Кабінету Міністрів України:
- від 14 квітня 1997 року N 341 ( 341-97-п ) "Про Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ",
- від 17 грудня 2008 року N 1102 ( 1102-2008-п ) "Про затвердження Порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках",
- від 17 грудня 2008 року N 1103 ( 1103-2008-п ) "Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу
та швидкість реакції, і проведення такого огляду",
- від 17 грудня 2008 року N 1086 ( 1086-2008-п ) "Про затвердження Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія, талона про проходження державного технічного огляду і ліцензійної картки на транспортний засіб та їх повернення".

ну а то что НПА не всегда соответсвуют закону - дело житейское. Юристы с этим сталкиваюся довольно часто.
Закон "главнее" - это факт.

dr.uCAR писал(а):Через полтора месяца с меня сняли этот штраф.

а кого наказали?
какой ответ прокуратуры?
"на Ваше завление (скаргу) повидомляэмо....." :popcorn:
sonyahr

Сообщение sonyahr » 27.10.2010 13:18

"Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу

2. Огляду підлягають водії транспортних засобів, щодо яких в уповноваженої особи Державтоінспекції є підстави вважати, що вони перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі - стан сп'яніння), згідно з ознаками такого стану, установленими МОЗ і МВС.

3. Огляд проводиться:

уповноваженою особою Державтоінспекції на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ і Держспоживстандартом;

лікарем закладу охорони здоров'я (в сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).

4. Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків.

далее по теме

8. У разі відмови водія транспортного засобу від проведення огляду в закладі охорони здоров'я уповноважена особа Державтоінспекції в присутності двох свідків складає протокол про адміністративне правопорушення, у якому зазначає ознаки сп'яніння і дії водія щодо ухилення від огляду.

т.е. пишет:
учуял резкий запах, запоздалая реакция и проч.
от проведения осмотра отказался. считаю что был пьян!

это в суде "перекрывается" заключением топикстартера из Диспансера.
sonyahr

Сообщение dl » 27.10.2010 13:19

sonyahr писал(а):по Инструкции 111

1.2. Інструкція розроблена відповідно до Законів України:
- від 17 грудня 2008 року N 1102 ( 1102-2008-п ) "Про затвердження Порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках",
Там тоже самое:
2. Тимчасове затримання транспортного засобу уповноваженою особою Державтоінспекції проводиться у випадках, передбачених статтею 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80732-10 ), зокрема у разі, коли неможливо усунути причину затримання на місці виявлення адміністративного правопорушення, і передбачає примусове припинення використання такого транспортного засобу шляхом його блокування за допомогою технічних пристроїв або доставлення на спеціальний майданчик чи стоянку, якщо транспортний засіб створює значні перешкоди дорожньому руху. { Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1136 ( 1136-2009-п ) від 14.10.2009 }

Уповноваженим особам Державтоінспекції забороняється брати участь у здійсненні блокування або евакуації транспортних засобів у випадках, не передбачених законом. { Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 94 ( 94-2009-п ) від 11.02.2009 } { Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 94 ( 94-2009-п ) від 11.02.2009 }

(с)

А как у этих :dai: такой приказ в итоге получился - я ХЗ. Но вся эта штрафплощадка - сплошной развод. Страшно токо шо такие далеко не глупые и образованные люди как ты и Тень в этой фигне путаетесь :idontnp:
-----------
dl

Сообщение sonyahr » 27.10.2010 13:42

dl писал(а):Страшно токо шо такие далеко не глупые и образованные люди как ты и Тень в этой фигне путаетесь :idontnp:

я не пойму об чем спор

16.2. Водії, які не мають або позбавлені права керування транспортними засобами, підлягають відстороненню від керування ними.

если покопаться - выяснится что это

16.2. Водії, які не мають УДОСТОВЕРЕНИЯ ВОДИТЕЛЯ або позбавлені УДОСТОВЕРЕНИЯ ВОДИТЕЛЯ, підлягають відстороненню від керування ними.

проблема уже есть.

нужно:
1. разобраться шо делать.
2. помочь топикстартеру
3. сделать выводы и не попадаться на этой фигне.
sonyahr

Сообщение dl » 27.10.2010 13:47

sonyahr писал(а):я не пойму об чем спор
Об штрафплощадке. На которую и не имели права забирать.

sonyahr писал(а):нужно:
1. разобраться шо делать.
2. помочь топикстартеру
3. сделать выводы и не попадаться на этой фигне.
Ну тут вроде вобщем обрисовали... Если ТС будет надобность и возможность - я думаю всем миром поможем и доки нормально составить... :popcorn:
-----------
dl

Пред.След.

Вернуться в Автозакон