Было куплено авто, по доверености. Надо выехать за границу, в сторону, Чехии, Словакии. Вопрос: если сделать временный техпаспорт (желтенький такой) выпустят через границу, ну соответственно впустят?
А что вы на меня так смотрите, отец родной? На мне узоров нету и цветы не растут
Я могу ошибаться, но таки переместить автомобиль через границу может исключительно его владелец. А желтенький талон вообще никаких доп. прав, кроме как на управление, не дает. Теоретично - может быть, можно написать какую-то хитрую доверенность на право вывоза/ввоза? Но это вряд ли тоже, ИМХО.
Лет шесть назад, я спокойно выезжал в Россию на папиной машине по временному техпаспорту. никакого гемороя.
А вообще позвони на таможню, дежурному, он даст тел. отдела, там и спрашивай. Если начнуть плавать или отнекиватся, заняты и прочие, можно прямиком звонить начальнику или на Киев, быстро мозги вправят.
И за себя бывает стыдно, как будто стыдно за других...
Порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон
50. До поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, на які видані реєстраційні документи відповідно до Конвенції про дорожній рух ( 995_041 ) та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту.
51. У разі відсутності права власності на транспортні засоби оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами. Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки видаються свідоцтва про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у відповідних підрозділах Державтоінспекції.
Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному підрозділу Державтоінспекції не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.
52. Транспортні засоби, на яких власники виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких транспортних засобів перед виїздом зобов'язані укласти договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.
53. Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку та зареєстрованих відповідно до пункту 25 цього Порядку), до поїздок за кордон не допускаються. .
идешь в ГАИ с доверенностью на право управления по Украина и зарубежом. сдаешь постоянный техпаспорт. выдают временный для поездок зарубеж (он отличается от простого временного, например: размером) по возвращению сдаешь временный, получаешь постоянный.
Всем привет, могу подсказать по поводу таможни, я очень часто езжу через русскую таможню, с временным тех паспортом точно говорю что не пускают. Говорю только про Русскую таможню.