dl писал(а):dimon85 писал(а):Спор то как раз и возник, кого в случае ДТП признают виновным? Что запрещает встречнику ехать мне в лоб?
Классный вопрос!
Я смог примерно натянуть только:
10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
http://www.auto.sumy.ua/pdr/10Т.е., если он не меняет направления и не перестраивается, то в лоб тебе не попадает, а если меняет или перестраивается - обязан тебе не мешать. Но, честно, говоря скользкова-то...
А если такой вариант (я там каждый день езжу, и такое бывало):
Ты едешь по третьей полосе и приближаясь к перекрестку перестраиваешься в четвертую,
А навстречу едет две машины по второй полосе, и одна из них перестраивается в свою третью (твою четвертую) для обгона. Или едут от областной, и занимают свою крайнюю третью (твою четвертую).
Тогда обоюдка будет, бо оба совершали маневр, и никто ничего не нарушил. От нифига не хочется оказаться в такой ситуации..
Крме того, всё чаще народ останавливается в третьей, чтоб из нее, как из крайней, поворачивать налево, и когда загорается основной, не понимает, почему ему все сигналят, и куда ему вообще деваться..
Причем такая фигня уже больше месяца, как снег сошел, и остатки старой двойной сплошной видны лучше, чем новой.
Мабуть писать надо, сам же не пойдешь полосы рисовать..
Предлагаю текст:
Начальнику ДАІ м. Суми
За результатами обговорення схеми руху на перехресті вул. Червонозоряна - вул. Троїцька учасниками Сумського автоклубу, просимо надати роз'яснення щодо орагнізації руху на зазначеному перехресті.
Ускладнення руху зумовлено тим, що на перехресті з боку вул. Червонозоряна передбачено чотири полоси для руху (знаком "*не помню как называется"), при цьому четверта (яку призначено для повороту ліворуч на вул Троїцька) знаходиться ліворуч геометричного центру дороги. При цьому дорожня розмітка давно стерта, і видно лише залишки старої подвійної *сплошної (не поню как українською), яка була ще до того, як було виділено четверту полосу і знаходиться на геометричному центрі дороги.
Таким чином, водії, що рухаються з боку вул Червонозоряна та виконують вимоги знаку, займають четверту полосу, а водії, які рухаються назустріч, наприклад з боку поліклініки Обласної клінічної лікарні, займають третю полосу (вона і є тією самою "четвертою зустрічною"), тому що не бачуть розмітки, якої немає. А знака *** вони не бачуть, бо він висить тильною стороною до них. Таким чином, обидва автомобіля опиняються на одній полосі, рухаючись назустріч одне одному, утворюється небезпека ДТП з лобовим зіткненням, при тому що всі учасники виконують вимоги
ПДР.
Просимо вас надати роз'яснення, яким чином необхідно безпечно проїзжати це перехрестя, та вжити заходів для забезпечення безпечного руху.
З повагою, голова Сумьсого автоклубу, пан DL. Дата, подпись, Сургучная печать, и голубиной почтой на Белопольскую!
П.С. Можем от клуба, могу от себя отправить. Но от клуба как-то солиднее будет ))