Сроки выплаты страховки

Темы связанные с законностью и страхованием

Сроки выплаты страховки

Сообщение aGez » 21.03.2011 12:33

Доброго времени суток. (сам я пока ещё без прав, но в планах на этот год)
Недельки 3 назад так вышло что сзади на светофоре догнали машину (человечек выехал с заправки на белопольской и был он на лысоватой резине, в следствии чего машина поплыла прямо в задок моей). Вызвали ГАйцов и страховиков, страховая сделали снимки повреждений и передала их оценщику ихнему (страховая "Провiдна"). Вот уже вторую неделю кормят "завтраками" о сумме компенсации ущерба, про то когда эта сумма будет получена ещё тоже не ясно.

Вообще в какие сроки должно все это делаться? Есть знакомые люди в ГАИ, говорят что скорей всего (но не факт), выплата будет лишь после суда (пострадавшей стороне не нужно там быть, не приглашали)

p.s. КАСКО
freedom.sumy.ua
aGez

Сообщeния: 38
Благодарил (а): 1 раз.

Re: Сроки выплаты страховки

Сообщение sonyahr » 21.03.2011 13:08

помогу Максу, т.к. всегда делится фильмами и играми в сети РС ))))))))

данные правоотношения регулюруются ЗУ "Про ОСАГО"

Стаття 6. Страховий випадок
Страховим випадком є подія, внаслідок якої заподіяна шкода третім особам під час дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася за участю забезпеченого транспортного засобу і внаслідок якої настає цивільно-правова відповідальність особи, відповідальність якої застрахована за договором.

Стаття 22. Відшкодування шкоди, заподіяної третій особі
22.1. При настанні страхового випадку страховик відповідно до лімітів відповідальності страховика відшкодовує у встановленому цим Законом порядку оцінену шкоду, яка була заподіяна у результаті дорожньо-транспортної пригоди життю, здоров'ю, майну третьої особи.

т.е. перед выплатой нужно чтобы ТС оценил эксперт.

Стаття 29. Шкода, пов'язана з пошкодженням транспортного засобу
У зв'язку з пошкодженням транспортного засобу відшкодовуються витрати, пов'язані з відновлювальним ремонтом транспортного засобу з урахуванням зносу, розрахованого у порядку, встановленому законодавством, включаючи витрати на усунення пошкоджень, зроблених навмисно з метою порятунку потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, з евакуацією транспортного засобу з місця дорожньо-транспортної пригоди до місця проживання того власника чи законного користувача транспортного засобу, який керував транспортним засобом у момент дорожньо-транспортної пригоди, чи до місця здійснення ремонту на території України. Якщо транспортний засіб необхідно, з поважних причин, помістити на стоянку, до розміру шкоди додаються також витрати на евакуацію транспортного засобу до стоянки та плата за послуги стоянки.

при оценке учитывается "износ" ТС.
т.е сумма ремонта не будет равной сумме к выплате, учитывая что ТС уже больше 6-ти лет.

Стаття 34. Дії страховика після отримання повідомлення про страховий випадок

34.1. Страховик терміново, але не пізніше трьох робочих днів (враховуючи день отримання письмового повідомлення про страховий випадок), зобов'язаний направити аварійного комісара або експерта на місце настання страхового випадку та/або до місцезнаходження пошкодженого майна для визначення причин настання страхового випадку та розміру збитків.

34.2. Якщо у визначений строк аварійний комісар або експерт не з'явився, потерпілий має право самостійно обрати аварійного комісара або експерта для визначення розміру шкоди. У такому випадку страховик зобов'язаний відшкодувати потерпілому витрати на проведення експертизи.

Стаття 35. Заява про страхове відшкодування

35.1. Для отримання страхового відшкодування особа, яка має право на відшкодування, подає страховику відповідну заяву.
У заяві про виплату страхового відшкодування має міститися:
а) найменування страховика, до якого подається заява, або МТСБУ;
б) назва (для юридичної особи), прізвище, ім'я, по батькові (для фізичної особи) заявника, його місцезнаходження або місце
проживання;
в) зміст майнової вимоги заявника щодо відшкодування завданих збитків;
г) інформація про вже здійснені взаєморозрахунки осіб, відповідальність яких застрахована, та потерпілих;
ґ) обставини, якими заявник обґрунтовує свою вимогу, та докази, що підтверджують її відповідно до законодавства;
д) розмір шкоди;
е) підпис заявника і дата подання заяви.
35.2. До заяви додаються довідки про дорожньо-транспортну пригоду, ..., інші документи, які мають відношення до даної дорожньо-транспортної пригоди, завірені у
встановленому порядку.

Стаття 37. Порядок виплати страхового відшкодування

37.1. Виплата страхового відшкодування здійснюється протягом одного місяця з дня отримання страховиком визначених у статті 35 цього Закону документів або в строки та в обсягах, визначених рішенням суду.

т.образом.

1. написал заявление в СК
2. провели экспертизу.
3. получил и передал в СК Решение суда в котором второй участник фигурирует как виновник ДТП.
4. считай 1 месяц со дна подачи ВСЕХ документов.

+ не забудь, если в полисе ОСАГО виновника указана франшиза (510, 500 или 1000,00 грн)
страховая не доплатит эту франшизу,
при этом сумму франшизы ты получишь от виновника ДТП

37.5. Страхувальником або особою, відповідальність якої застрахована, потерпілому має бути компенсована сума франшизи у повному обсязі одночасно з виплатою страховиком страхового відшкодування.

и что означает "КАСКО" в конце сообщения ТС????? :kalman:
Обвинить меня в том, чего я не совершал - значит подать мне идею!!!
sonyahr

Сообщeния: 2754
Автомобиль: рено
Благодарил (а): 660 раз.

Сообщение aGez » 21.03.2011 13:27

Спасибо. Теперь вкурил что к чему:)
freedom.sumy.ua
aGez

Сообщeния: 38
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Administrator » 21.03.2011 13:35

aGez писал(а):Вообще в какие сроки должно все это делаться?

Рома как бы много и всё правильно написал, но ИМНО на вопрос так и не ответил.
ОТВЕЧАЮ: ЗУ не установлено никаких сроков, в течении которого СК должа тебе что-то возместить.
Поэтому вон Dl примерно пол года (если не больше) занимался сексом, пока толковий адвокат не помог.
Правила конференции: п.4.3.д) "Запрещается размещение любой коммерческой рекламы в подписи." (c) Admin
________________________________________________________________________________________________________________________________
Administrator

Сообщeния: 3775
Автомобиль: ЗАЗелло
Благодарил (а): 686 раз.

Сообщение dl » 21.03.2011 13:37

aGez писал(а):выплата будет лишь после суда (пострадавшей стороне не нужно там быть, не приглашали)
Лучше все таки сходить, ИМХО. Дабы не переквалифицироваться случайно из пострадавшего в виноватого... :atas: По крайней мере в моем случае, если бы я на суд не пришел - думаю остался бы виновником, хотя тоже вроде все было ясно как божий день.
...сидел, борщ ел. Кастетом-БАМ! Всё, лица нет! ©
-----------
"Будь мужиком, а не би. Жизнь - не гольф, а регби!" ©
dl
Действительный член клуба
Действительный член клуба

Сообщeния: 9835
Благодарил (а): 2394 раз.

Сообщение sonyahr » 21.03.2011 17:41

Administrator писал(а):Рома как бы много и всё правильно написал, но ИМНО на вопрос так и не ответил.
.

aGez писал(а):(страховая "Провiдна")

Петр, я не могу отвечать за СК "Провидну".
я отвечаю за свою работу )))))

которую сегодня уже начинаем "тестировать".
если виновник "торжества" признается - будем следить за ней он-лайн ))))))
sonyahr

Сообщение G-Man » 21.03.2011 18:05

кого подбили? :oo:
G-Man
Шкодавод
Шкодавод

Сообщeния: 1905
Автомобиль: билявка фаба
Благодарил (а): 246 раз.

Сообщение Administrator » 21.03.2011 20:32

sonyahr писал(а):Петр, я не могу отвечать за СК "Провидну".

Ром, да никто и не просит тебя отвечать за СК "Провидну" или СК"Тупорылую".
Человек задал чёткий вопрос:
aGez писал(а):Вообще в какие сроки должно все это делаться?

Я чётко на него ответил:
Administrator писал(а):ОТВЕЧАЮ: ЗУ не установлено никаких сроков, в течении которого СК должа тебе что-то возместить.

Т.е. самого главного как раз и не сказал.
Правила конференции: п.4.3.д) "Запрещается размещение любой коммерческой рекламы в подписи." (c) Admin
________________________________________________________________________________________________________________________________
Administrator

Сообщeния: 3775
Автомобиль: ЗАЗелло
Благодарил (а): 686 раз.

Сообщение sonyahr » 24.03.2011 20:08

Administrator писал(а):Т.е. самого главного как раз и не сказал.

sonyahr писал(а):Стаття 37. Порядок виплати страхового відшкодування

37.1. Виплата страхового відшкодування здійснюється протягом одного місяця з дня отримання страховиком визначених у статті 35 цього Закону документів або в строки та в обсягах, визначених рішенням суду.

:idontnp: невем
sonyahr

Вернуться в Автозакон